Fagforbundet Namsos

Fagforeningas forside arkiv

Nå verves det så det suser i Sør-Trøndelag.

Vi ligger på 113,1% av måloppnåelsen som forbundet har satt opp for oss på august. Det er kjempebra. I forhold til måltallet på 1.400 innmeldinger i 2006 ligger vi bare 8.1% bak. Dette viser at fagforeningene tar verving på alvor.

Pressemelding - kommunene må ta inn flere lærlinger

Tall fra Utdanningsdirektoratet viser at per 1. september var det i Sør-Trøndelag kun formidlet læreplass til 49,3 prosent av søkerne. Mange tvinges dermed til å fullføre utdanningen sin på skolebenken mot sin vilje.

- Alarm på feil grunnlag

- Fagforbundet vil ha lovregulering av SFO, med krav til areal, miljø og bemanning. Men glem ikke at i SFO jobber mange mennesker med lang erfaring og høy kompetanse, selv om de ikke er faglærte, sier leder for Seksjon kirke, kultur og oppvekst, Mette Henriksen Aas.

Dropper 6-timers forsøk (Adresseavisen 08.09.2006)

Nardo Bil avslutter ordningen med sekstimersdag for de ansatte.

Regionmøte i Trondheim 28. - 30. august 2006

I år var Fagforbundet Sør-Trøndelag vertskap for fylkesstyrene og ansatte i Fagforbundet Møre og Romsdal, Nord- og Sør-Trøndelag. På sakskartet stod bl.a. forvaltnings- og regionreformen, fagligpolitisk arbeid - hvordan driver vi valgkamp -og forbundets organisasjons- og evalueringsprosjekt.

Regjeringen med nytt grep for å få ned sykefraværet

1. nestleder i Fagforbundet, Gerd Kristiansen, er forbauset over regjeringens utspill om nye virkemidler for å få ned sykefraværet. Det nye er i hovedsak at arbeidsgiverne skal finansiere en del av sykepengeutgiftene.

Hovedavtaler - trykking

Forbundet får stadig spørsmål om når de ulike hovedavtalene blir sendt ut/ferdig trykket/lagt på nettsidene.

Status forhandlingsområdene

Her finner du en oversikt over de avtaleområder Fagforbundet forhandler på og status for de forskjellige områdene per 18. august 2006.

Årets TV-aksjon 2006 Leger Uten Grenser

Leger Uten Grenser har fått TV-aksjonen som skal arrangeres 22. oktober 2006. - Et kjempeløft for vårt arbeid for mennesker som er rammet av kriser utenfor medienes søkelys og glemt av verden, sier styreleder Ingvil Sørbye.

Kvinner på tvers 23. og 24. september 2006

Årets konferansen har to hovedtema: Med stoppeklokke inn i framtida? og en utfording til den rødgrønne regjeringen bl.a. når det gjelder strategi for likelønn og økonomisk sjølstendighet og sekstimersdagen.